Home Informatie Nespresso apparaat niet met azijn ontkalken?

Nespresso apparaat niet met azijn ontkalken?

Er wordt veel gezegd over het wel of niet gebruiken van azijn om uw nespresso apparaat te ontkalken.
Daarom zal ik u hier even in het kort uitleggen waarom het beter is om uw nespresso apparaat niet te ontkalken met azijn.

Uw gewone filter koffie apparaat is een compleet ander apparaat met een andere techniek dus deze moeten niet met elkaar vergeleken worden. En de ontkalk procedures zijn dus anders.Waar de gewone koffie filter apparaten wel met azijn ontkalkt kunnen worden is het bij de nespresso apparaten iets anders. Het idee van de nespresso apparaten fabrikanten is dat de normale ontkalkings middelen meer kalk (in korte tijd) kunnen verwijderen dan azijn. Azijn heeft de neiging het kalk wel lost te maken maar heeft daar iets langer de tijd voor nodig waardoor de kalkdeeltjes in de dunnen leidingen vast kunnen gaan zitten. De ontkalker loopt  heel veel sneller  door het koffiezetapparaat en ontkalkt sneller en neemt dus alles mee. Bij een gewone koffie filter machine of snelkoker is het verwarmings element groot en kan je de azijn voor een langere tijd laten inweken. Bij een nespresso machine loopt de ontkalkingsvloeistof dus veel sneller door het nespresso apparaat heen. Nespresso ontkalken is dus anders als een gewone koffieapparaat.

Het is het beter uw nespresso ontkalken met een middel op basis van citroenzuur. Het hoeft niet perse een speciaal ontkalkingsmiddel voor de nespresso te zijn. je kunt ook hier lezen hoe uw dat het beste kunt doen!

You may also like