Home » Nespresso Cups systeem

Nespresso Cups systeem

Ontdek waarom de Nespresso capsule is uniek en ongeëvenaard
1 : Het capsule systeem

De capsule is hermetisch afgesloten om oxidatie van de vers gemalen koffie te voorkomen.
Om de koffie vers te houden tot het moment van proeven, heeft Nespresso  cups van aluminium ontworpen, een materiaal dat de koffie van lucht, licht en vocht beschermt .
Elke capsule heeft ook een unieke kleur, zodat u snel kunt uw koffie kunt identificeren.

2 : De voorbereiding van de koffie

Het voorbereiden van een perfecte espresso , overgoten met een dik, perfect gestructureerd crema,
is de kunst van barista’s … en een kunst beheerst door de Nespresso machines … Naast de kwaliteit van de koffie wordt het water , de druk , de temperatuur en de extractietijd bepaald door het Nespresso systeem. Een Nespresso machine is uitgerust met een 19 – bar pomp , dat is de kracht die nodig is om de film van de capsulete doorboren  900 of zo verschillende aroma’s te onthullen. De vorm van de Nespresso capsule is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat het water onder de druk gelijkmatig door de cup stroomt en door de gemalen koffie tijdens de extractie . De temperatuur en de tijd dat het water door de cup stroomt worden ook ingesteld om ervoor te zorgen dat elke kostbare aroma er wordt uitgeperst .

3 : Het recycling van de cups

Aluminium is een ecologische keuze voor onze capsules omdat het een metaa isl dat eindeloos kan worden gerecycled . Recycling van het metaal vergt maar 5 % van de energie van de eerste extractie . Dit betekent dat de Nespresso cups oneindig recycleerbaar is. De koffieprut zelf kan ook worden hergebruikt en omgevormd worden tot natuurlijke meststof of ecologische brandstof voor de verwarming van woningen. Nespresso moedigt recycling nu al voor een aantal jaren aan, met opties om cups in boetieks af te leveren om te laten recyclen.