Home Nespresso Nespresso ontkalken met baking soda?

Nespresso ontkalken met baking soda?

Ja, je Nespresso apparaat ontkalken met baking soda ook wel zuiveringszout genoemd kan je zeker doen. Als je weet hoe je nespresso koffieapparaat werkt om elke ochtend de beste en lekkerste kop koffie voor je te bereiden? Dan weet je dat het zeker nodig is om je apparaat goed te onderhouden.  Vooral als je elke dag dezelfde smaak wilt behouden 

Laten we je nog twee vragen stellen; heb je ooit de tijd genomen om je koffiezetapparaat schoon te maken en de overtollige koffie prut eruit te halen en de leidingen te ontkalken? En heb je ook overwogen om een zelfgemaakte ontkalkingsoplossing te gebruiken?

We weten dat het maken van een doe-het-zelf-ontkalkingsoplossing misschien iets is wat je niet zo snel doet, maar je kunt je er een hoop geld mee besparen en hij wordt net zo goed ontkalkt als dat je het met andere ontkalkers zou doen. Hieronder leggen wij je uit hoe je je apparaat kunt ontkalken met baking soda / zuiveringszout.

Je nespresso onkalken met baking soda

Baking soda (zuiveringszout) kan helpen je binnenkant en de buitenkant van uw koffiezetapparaat schoon te maken.
Zuiveringszout is iets dat de meeste mensen in hun keuken hebben. Of het nu gaat om het ontgeuren van de koelkast of een voorraadkastje, zuiveringszout kan ook goedkoop als reinigingsmiddel door het hele huis worden gebruikt. Een oplossing van zuiveringszout en water door een koffiezetapparaat laten lopen, kan geuren verwijderen en de interne mechanismen van uw nespresso reinigen.

Wat heb je nodig om je apparaat te ontkalken?

1/4 kopje met baking soda ( zuiveringszout)
1 kopje water

7 stappen om je koffiezetter te ontkalken

Stap 1. Plaats de baking soda in een schaal of grote kom en voeg daar het water aan toe

Stap 2. Draai het poeder rond in het water totdat het in gelijke delen is opgelost.

Stap 3. Giet de oplossing in het water reservoir en ga door met het zetten van “koffie” zoals gewoonlijk.

Stap 4. Laat de oplossing één cyclus doorlopen.

Stap 5. Haal het waterreservoir uit het apparaat en reinig hem grondig

Stap 6. Vul het waterreservoir met schoon water en voer een volledige koffiezetcyclus uit.

Stap 7. Laat je nespresso minimaal 2 cyclussen doorlopenmet schoon water en kijk of het water helder is zodat u weet dat er geen resten van baking soda meer in uw nespresso zitten voordat u weer begint met koffie drinken.

You may also like