Home Informatie Uw Nespresso ontkalken in 7 stappen

Uw Nespresso ontkalken in 7 stappen

Uw Nespresso ontkalken in 7 stappen

Wij hebben op verschillende manieren ons nespresso apparaat ontkalkt en onderstaande methode werkte bij ons het beste en het snelste.

Uw Nespresso ontkalken doet u zo!

Ontkalking instructies

  1. Zet uw nespresso machine aan en haal oude capsules uit het apparaat. Leeg de lekbak en plaats een litermaat onder de koffie-uitloop.
  2. Vul het waterreservoir met een halve liter water voeg hier Nespresso ontkalker aan toe.
  3. Druk nu de 2 knoppen 3 seconden in. De lampjes zullen gaan knipperen, druk nu de Lungo knop in. Het ontkalkingsproces gaat nu beginnen.
  4. Als het ontkalkingsproces is afgelopen is het belangrijk om de watertank goed te spoelen met schoon water.
  5. Plaats nu het reservoir met schoon water terug en druk op de Lungo knop. De machine wordt nu gereinigd.
  6. Druk de Lungo knop hierna 3 seconde in om de ontkalkingsprocedure te beëindigen.
  7. Het apparaat is ontkalkt.

Elk merk heeft zijn eigen manier om de nespresso machine te ontkalken. dus het kan zijn dat deze niet voor uw apparaat is. Uiteraard hebben we voor elk merk een eigen pagina gemaakt. Die kunt u hier op deze site vinden. Het apparaat geeft over het algemeen zelf op tijd aan wanneer deze moet worden ontkalkt.

Het kan echter ook voorkomen dat die van u eerder moet worden ontkalkt, dit kan te maken hebben met de hardheid van uw water. Als de hardheid hoger is zal er meer en sneller kalk achterblijven in het apparaat en zal er dus eerder moeten worden ontkalkt. Dit merkt u vooral aan dat het apparaat minder koffie geeft en dat het minder warm is als het zou moeten zijn. Dus is het zeer belangrijk om uw machine te ontkalken.
Wij gaan u daarmee helpen, hier kunt u op uw gemakje video’s kijken of de gebruiksaanwijzing van uw apparaat bekijken en downloaden.

Met Citroenzuur, Azijn of Nespresso ontkalker uw apparaat ontkalken.

Er zijn verschillende middelen om uw apparaat te ontkalken, bijvoorbeeld met Azijn , citroenzuur of nespresso ontkalkingsmiddel. U kunt op desbetreffende pagina kijken wat het best is voor uw apparaat. Want niet alle middelen zijn goed voor uw apparaat, dus kijk goed uit met wat u gebruikt.

We hebben hieronder alvast een stappen plan gemaakt voor de meest voorkomende Nespressomachine. het kan dus zijn dat dit niet voor uw machine is,
kijk voor uw merk/type hier Delonghi.

€14.24
in stock
Bol.com

Stap 1 van het ontkalken van uw Nespresso:

Uw hoeft voor het ontkalken van uw koffiemachine alleen maar wat dingen klaar te zetten en op wat knopjes drukken, de nespresso machine doet de rest.
Warm het apparaat op door op de aan/uit knop te drukken, hij is opgewarmd als de lampjes niet meer knipperen.

Stap 2.

Haal een eventueel gebruikte cup uit het apparaat en gooi deze weg. Ook het lekbakje dient leeg gemaakt te worden en plaats alles weer terug in de machine.
Plaats nu een leeg bakje of schaal van ongeveer 1 liter onder het schenktuitje. Vul het waterreservoir met water en voeg uw ontkalkings produkt toe.

 

Stap 3.

Er vanuit gaande dat de koffiemachine nog aanstaat gaan we hem nu in de stand zetten om hem te ontkalken.  Druk ongeveer 4 seconde de 2 knoppen in op de voorkant van uw koffiezetapparaat, beide knoppen gaan flikkeren, u zit in het ontkalkingsproces. Door op de lungo knop te drukken zult u ook echt het proces starten.

Stap 4.

Als het reservoir leeg is en het het bakje of de schaal vol is  kunt u deze legen. Vul het reservoir nog een keer en druk wederom op het Lungo knopje.  Het proces om te ontkalken begint wederom. Als al het water uit het waterreservoir is kunt u het kopje of schaalt met water weer legen.

Stap 5.

U hebt het apparaat ontkalkt maar u bent nog niet klaar. Het is nu belangrijk om uw reservoir en machine goed te reinigen om ervoor te zorgen dat er geen smaak van het ontkalkingsmiddel achterblijft. reinig uw reservoir dus goed met kraanwater.

Stap 6.

Het beste is om uw reservoir weer met water te vullen en weer op de Lungo knop te drukken, uw machine zal nu van binnen worden doorgespoeld met schoon water. Om het menu van het ontkalkingsproces te verlaten drukt u weer 4 seconde op de 2 knoppen.

stap 7.

Laat uw apparaat nog een paar keer goed doorlopen met schoon water door een paar kopjes Lungo te zetten zonder cup in de machine. Zo weet u zeker dat u geen nasmaak heeft.

De Nespresso machine is ontworpen voor lage onderhoudskosten, en met een paar snelle en eenvoudige tips kunt u dat zo houden, wat betekent dat uw koffie altijd op zijn best is.

 

Dagelijkse Tips voor onderhoud/ontkalken van uw Nespresso-apparaat.

Elke ochtend als je het apparaat aanzet zou u hem een keer moeten doorspoelen. Schenk een lungo kopje in zonder huls geïnstalleerd .
Dit zorgt ervoor dat de machine schoon blijft en uw koffie niet bitter proeft .
Als u meer dan vier kopjes koffie per dag schenkt dan kunt u als best tussen de cups door water door de machine laten lopen om de kwaliteit hoog te houden .
U kunt ook beter ten minste een keer per dag het water reservoir verversen en bijvullen.
Dit zal een beter smakende koffie geven .
Zet uw Nespresso apparaat in een ruimte die niet wordt blootgesteld aan extreem hoge of lage temperaturen.
Het is ook geen goed idee om hem naast de koelkast of oven te laten staan.
Koffie is zeer gevoelig voor temperatuur  veranderingen  en die kunnen de smaak en kwaliteit beïnvloeden.
Als u de optionele melkopschuimer heeft is het belangrijk om deze grondig schoon te maken na elk gebruik.
Bij het opschuimen van de melk is het namelijk mogelijk dat er onderdelen onder de melk komen te zitten, waardoor het een ideale plek voor bacteriën is.
Zorg dat de onderkant van de melkopwarmer niet nat wordt, zet hem ook niet in de vaatwasser en dompel hem ook niet onder water.
Dit kan namelijk de elektrische circuits vernietigen of erger nog u kunt uzelf elektrocuteren.


Reinigen Andere onderdelen van de machine.

Zorg ervoor dat u niet vergeet de capsulebak aan het eind van elke dag te legen.
Dit is voor betere hygiëne en elimineert het risico dat een capsule vast komt te zitten in de machine.
De beste manier om de machine te reinigen is met warm water.
Voor gemorste melk is het beter om een beetje afwasmiddel te gebruiken.
Wees erg voorzichtig dat u de elektrische componenten van de machine niet nat maakt.
Indien mogelijk, haal  de machine uit elkaar om hem schoon te maken.

Ontkalken van de Machine.

Alle koffiemachines bouwen een calcium en kalkaanslag op met de tijd.
Nespresso adviseert u de machine eenmaal per zes maanden de nespresso ontkalken.
Dit zal niet alleen helpen uw koffie beter te laten smaken maar verlengt ook de levensduur van de machine.
Als u een geregistreerde Nespresso-apparaat heeft kunt u zich aanmelden voor een e-mail alert, deze zal u laten weten wanneer het tijd is om te ontkalken.
Het ontkalken van uw Nespresso machine is een eenvoudig proces.
Het gaat om het toevoegen van een ontkalkingsmiddel in het waterreservoir, en de machine door te spoelen, net zoals je als eerst zou doen in de ochtend bij het aanzetten van de machine.
Een speciaal filter wordt  op de plek geplaatst waar normaal de huls wordt geplaatst . De Nespresso Citiz heeft een gespecialiseerde ontkalk modus.
Nespresso verkoopt speciale ontkalk kits die de benodigde filters en oplossingen bevatten.

You may also like