Home Informatie Wat te doen als je nespresso apparaat blijft knipperen?

Wat te doen als je nespresso apparaat blijft knipperen?

Wat moet doen als je Nespresso apparaat blijft knipperen na het ontkalken of zomaar gaat knipperen? Is het een oranje lampje dat knippert of een rood lampje? Er zijn een aantal oplossingen die deze problemen kunnen oplossen.

Veel problemen kun je voorkomen door je apparaat op tijd te ontkalken en te reinigen. Zorg er dus voor dat je je nespresso op tijd ontkalkt en reinigt. Zo zal je minder tot geen last hebben van storingen in je nespresso.

Dit moet je doen als je Nespresso apparaat blijft knipperen na het ontkalken

Als het probleem zich voordoet als je je nespresso net hebt ontkalkt of doorgespoeld kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

  • Zet het apparaat uit en schakel hem na een minuut of 2 weer in.
  • Druk tijdens het inschakelen de Lungo knop in en houd deze knop ingedrukt. De lampjes zullen nog een aantal keer  knipperen laat hierna de lungo knop weer los. Je Nespresso apparaat zou weer moeten werken.
€14.24
in stock
Bol.com

De lampjes op je nespresso blijven knipperen door overhitting.

Het kan ook gebeuren dat je nespresso over verhit raakt en dan zullen de lampjes ook gaan knipperen.

De simpele oplossing is om het hele apparaat uit te schakelen en af te laten koelen. Zet hem niet na een paar minuten weer aan maar laat m zeker een goed halfuur afkoelen. In de meeste gevallen zal dit het probleem oplossen.

Wat als beide nespresso lampjes blijven knipperen?

Dit geeft meestal aan dat je nespresso apparaat nog in de ontkalkingsmode staat. Dit is simpel op te lossen door beide knipperende knoppen minimaal 3 seconden ingedrukt te houden. Ze zullen langzamer gaan knipperen en daarna ook stoppen met knipperen. Als ze gestopt zijn met knipperen kun je je apparaat weer gebruiken.

Nespresso geheugen is gewist waardoor lampjes knipperen

Als het geheugen is gewist kunnen je lampjes ook gan knipperen. Doordat er misschien een verkeerde combinatie van toetsen is gebruikt wordt de gewenste hoeveelheid water dat in een kopje moet gewist.

Om dit opnieuw in te stellen doe je het volgende.

  • Zet een kopje onder de schenktuit
  • Druk nu de knop net zolang in tot het gewenste water in je kopje zit.
  • Zodra je de knop loslaat is de nieuwe gewenste koffie hoeveelheid opgeslagen.
  • Bij het eerst volgende gebruik zal je nespresso koffieapparaat de juiste hoeveelheid koffie schenken.

You may also like